1. Home
  2. Organisation
  3. Ta bort en användare

Ta bort en användare

Om användaren inte är chef

Så här tar du bort en användare som inte har några underställda medarbetare från Populum:

1. Navigera till användaren i organisationsträdet genom att välja ”Organisation” och därefter söka efter användarens namn eller e-postadress.
  2. Klicka på kugghjulet bredvid användarens namn.
  3. Klicka på ”Ta bort [Namn]”.
  4. Bekräfta borttagningen genom att klicka på ”Ta bort [Namn] från Populum”.

Om användaren är chef

Så här tar du bort en användare som är chef från Populum:

1. Navigera till användaren i organisationsträdet genom att välja ”Organisation” och därefter söka efter användarens namn eller e-postadress.
  2. Klicka på kugghjulet bredvid användarens namn.
  3. Klicka på ”Vakantsätt [Namns] position”.
  4. Bekräfta genom att välja ”Vakantsätt [Namns] position” igen.
  5. När du tillfrågas om användaren ska tas bort helt från Populum klickar du ”Ja” (om så är fallet).
30 dagars återkallningsperiod

När en användare tas bort från Populum fortsätter dennes användarkonto att existera i 30 dagar i syfte att möjliggöra återaktivering i händelse av en felaktig borttagning. Under denna period kan dock användaren inte komma åt Populum, inte delta i några undersökningar och inte ha en plats i organisationsträdet, utan måste återaktiveras innan den får möjlighet att logga in igen. Efter 30-dagarsperioden tas all personlig information bort och kan inte återställas.

Senast uppdaterad 2020-01-08